3 Kasım 2015 Salı

Yeni umut, domates suyu!

Taze sıkılmış domates suyunun, böbrek taşı oluşumunu önlediği ortaya çıktı.




Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Yılmaz, taze sıkılmış domates suyunun, böbrek taşı oluşumunu önleyen sitrat açısından zengin olduğunu söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, böbrekte taş oluşması sonucu meydana gelen rahatsızlık için medikal tedavilerin ya da ilaçların çok etkili olmadığını belirtti.

İdrardaki sitrat miktarını artıran ilaçları bazı hastaların kullanamadığına işaret eden Yılmaz, “Özellikle mide hastası olanlar bu ilaçları içemeyebilir. Oysa limon, portakal ve greyfurt suyunun kullanımı kolay ve ilaca eşdeğer sitrat miktarı sağlayabildiği için hastalarımıza önerilebilir” şeklinde açıklama yaptı.

Sigarayı bırakamayanlara mucize ot!

Dedelerimizden ve ninelerimizden beri tanıdığımız bir bitki olan tere otu mucizeler yaratıyor.

Acımsı bir tadı olan tere otu, bilmediğiniz yönleri ve bazı hastalıklara karşı sağladığı faydaları sizi çok şaşırtacak.
Tere otu aynı zamanda ciğerlerin dostudur. Karaciğer ve akciğerdeki tahribatları tere otu ile düzeltmeniz ve iyileştirmeniz mümkündür.

Özellikle sigara kullananlar için tere otu tüketimi son derece önemlidir. Çünkü sigaradaki yabancı ve zararlı maddelerin bir kısmı sigara izmariti tarafından emilirken bir kısmını temizlemek de akciğerlilerimize doğru yola çıkıyor.

Akciğerlerde temizlenmeye devam eden sigara dumanı zamanla akciğerleri kirletiyor. Ancak ne yazık ki akciğerlerimizi bir izmarit gibi çöpe atamıyoruz.

Sigarayı bırakmak istiyor ancak bırakamıyorsanız bu durumda sigaranın oluşturduğu tahribatı giderecek olan tere otunu tüketmemiz sağlığınız açısından önemlidir. Çünkü tere otu bilinen en iyi toksin atıcılardandır.