6 Ekim 2014 Pazartesi

Peki Nasıl Saklayacağız?

Vatandaşın ete doyduğu Kurban Bayramı’nda etin nasıl saklanması konusunda yılların kasapların edindiğimiz bilgiler ışığında size bir takım önerilerde bulunacağız. Bilindiği üzere saklama koşullarına uymamanız hem sağlığınızı hem de eti olumsuz etkileyecektir. Konuyla ilgili kasaplardan edindiğimiz bilgilere göre...



Vatandaşın ete doyduğu Kurban Bayramı’nda etin nasıl saklanması konusunda yılların kasapların edindiğimiz bilgiler ışığında size bir takım önerilerde bulunacağız. Bilindiği üzere saklama koşullarına uymamanız hem sağlığınızı hem de eti olumsuz etkileyecektir. Konuyla ilgili kasaplardan edindiğimiz bilgilere göre, kasaplar etin muhafazası konusunda vatandaşların duyarsız ve bilinçsiz olduklarını dile getirdiler. Hayvanlar kesildikten sonra etin sıcaklığının üzerinden atılması gerektiğine dikkat çekilerek, parçalanan etleri kendinden bağımsız olarak leğenlere, tepsilere parça parça dağıtılması gerektiği belirtildi. Eğer imkan varsa da etin asılarak bekletilmesi doğal bir yöntem olacağından et sağlıklı bir şekilde sıcaklığı üzerinden atacaktır. Bunun tam aksini yapan çok kişi olduğuna değinen kasaplar, üstelik hemen etin torbanın içine koyulduğunu ve ağzı bağlanarak eve götüren bilinçsiz tüketicilerin olduğunu da vurguladılar.

Etin bu şekilde dolaba atılması, etlerin havasız kalmasına neden olacağından bu hatanın etlerin kokuşmasıyla sonuçlandığı da belirtildi. Eve götürülen etlerin üst üste koymanın da doğru olmadığını savunan kasaplar, etin bu şekilde kokuşabileceğini aktardılar. Ayrıca bu durumu ortadan kaldırmak için, önce etin sıcaklığını atmasını beklemek gerektiğini belirttiler. Ardından et, kasapta işlenecekse bunları dolapta bir leğenin veya tepsinin içinde olduğu gibi koyup veya balkonda güneş almayan bir yere koyulabileceği aktarılarak böylece etin kokuşmasının önlenebileceğinin bilgisi paylaşıldı.

Hava alan etin bozulmayacağını belirten kasaplar, gün içinde kullanılacak olan etlerin artı 4 dereceye kadar muhafaza edilebileceğini ve dolaba konacaksa da sararak değil de hava alacak şekilde koyulması gerektiği belirtilerek tüketicilere uyarılarda bulundular.

Kurban etinin iyi muhafaza edilmesi durumunda, 6 aya kadar kullanılabileceğini vurgulayan kasaplar, etin 6 ay boyunca kendini muhafaza edeceğini de aktardılar. 6 aydan sonra ise etin tadının kalmayacağı belirtildi. Son olarak kullanılacak etin dolaptan çıkarılması durumunda dondurulmak üzere tekrar dolaba konulmaması gerektiğinin altı çizildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder