16 Temmuz 2014 Çarşamba

Gıda Polisi Uygulaması Geliyor

Merdiven altı gıda üretimi yapan yerleri denetlerken şiddete maruz kalan görevli personel için gıda polisliği geliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yapılan denetimlerde personelin şiddete maruz kalmasından dolayı gıda polisliği uygulamasını aktif etmeyi planlıyor.

Daha önce sitemizde bir çok habere konu olan gıda sahtekarlarını bulmak ve cezalar vermek amacıyla yoğun mesai harcayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, şimdilerde yaşadıkları sıkıntılara çare arıyor. Denetleme esnasında personelin şiddet görmesi bakanlığı, AB ülkelerinde de mevcut olan Gıda Polisi uygulamasına yönlendiriyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kurum İdari Kurulu toplantılarında da gündeme gelen konu, Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günal Kaya tarafından dile getirildi. Kaya, "Bakanlık personelinin güvenliğinin sağlanabilmesi için bazı AB ülkelerinde olduğu gibi 'Gıda Polisi' uygulamasına geçilmesi konusunda çalışma yapılmalı" talebinde bulundu. Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden olumlu dönüşlerin olduğu belirtilirken, mevcut durumda destek verildiği ancak böyle bir yapının olması işleyişi daha kolay hale getireceği söylendi.

Yetkililer de, sıkıntının aşılması için Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından ilgili kurumlarla birlikte çalışma yapılmasını kararlaştırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder