6 Mayıs 2015 Çarşamba

Bahar Yorgunluğunu Atmak İçin…

Beslenme ve diyet uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, yeterli ve dengeli beslenme ile beyin fonksiyonları arasında güçlü ilişki bulunduğunu belirtiyor.  Prof. İnanç, “Süt; içerdiği protein, triptofan isimli aminoasit, B2, B6, B12 vitaminlerinden zengin bir besin olması nedeniyle, bahar yorgunluğundan korunabilmek için sinir sisteminde etkili olan günlük vitamin ihtiyacını karşılamaktadır. Süt, serotonin adlı maddenin üretimini uyarmaktadır. Bu sebeplerden dolayı, bahar yorgunluğundan korunabilmek için günde 2 bardak süt içilebilir ”dedi.

Sütün Diğer Faydaları

Acetyıl Cartinin (beynin yaşlanmasını engelleyen madde) isimli maddenin de sütte bulunduğu bilinmektedir. Böylece beynin yaşlanması engellenmektedir. Dokuların ve hücrelerin oluşumuna zemin hazırlar ve hızlandırır. Böylece vücudumuzda oluşan yaralar çok daha çabuk iyileşir. Hücreleri onarır ve güçlendirir. Cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engeller. Vücudumuzda ödeme neden olan sıvıların toplanmasını engeller. Ayrıca süt içen kişilerde bir çizik, bir yaralanma veya benzeri bir durumda kanın çok daha çabuk pıhtılaştığı bilinmektedir.

Sindirim sistemi ile problemi olan kişilerin mutlaka süt içmesi tavsiye edilir, süt sindirim sistemini düzenlemektedir. Mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir ve ishalin geçmesinde faydalıdır. Ülserin önlenmesinde de sütün faydası büyüktür. Diş çürümelerine oldukça iyi gelir. Bu yolla ağızda başlayan sindirimin sağlıklı olmasına da yardımcı olur.

Ayrıca Süt Yaza Hazırlanmanızda Yardımcı Olur

Süt ile kilo kontrolü sağlayabilirsiniz. Çoğu diyetlerde süt ve sütlü ürünler önerilmektedir. Bunun nedeni sütün mideye indikten sonra yaklaşık yarısının katı yiyecek olarak algılanmasıdır. Bu sayede beyine “doydum” sinyali gönderilmektedir. Bu da sütün diyetlerde oldukça tercih edilmesine neden olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder