19 Mayıs 2015 Salı

Patates stokçuların başını yakacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli; "Bu konuda yapılan kastı ispat etmek ve ortaya koymak amacıyla çalışma yürütülüyor. Stok yaparak fiyatlar özellikle yükseltilmeye çalışıldığı şeklinde bir sonuç ortaya çıkarsa bununla ilgili çok ciddi müeyyide söz konusu" dedi. 

Üretimde herhangi bir daralma olmadığını dikkat çeken Bakan; “Patates üretiminde bir azalma yok. Aksine artış var. Tüketimde de çok ciddi bir fark yok.” dedi. 

Neden fiyatlar böyle yükseldi o zaman? 
Bakanlık olarak patates ile ilgili çalışmalar yapıldığını söyleyen Canikli; “Fiyatlar bu kadar yükselince bizim aklımıza ister istemez spküle edildiği geliyor. Bu doğrultuda biz hal kayıt sisteminde yer alan kayıtları ve firma bazında stok miktarlarını tek tek inceledik. Şu anda müfettişlerimiz ayrıntılı şekilde işin peşinde. İlk bulgulara göre, kayıtlarda 312 bin tonluk bir stok olduğu görülüyor. İki firma sadece tek başına 70 bin ton stok yapmış” dedi. 

“Hapis cezası bile olabilir”

Patates fiyatları artsın diye bilinçli olarak yapılan bir şey varsa cezasız kalmayacağını söyleyen Canikli; “Stok yaparak fiyatlar özellikle yükseltilmeye çalışıldığı şeklinde bir sonuç ortaya çıkarsa bununla ilgili çok ciddi müeyyide söz konusu. Hürriyeti bağlayıcı cezalara kadar varan ciddi ağır para cezasını gerektiren müeyyide uygulanması söz konusu. Tabi sonuçlara bağlı buna bakacağız" diyerek sözlerini tamamladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder