14 Mayıs 2015 Perşembe

Kuş gribinde şok iddia!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ortaya çıkan ve 100 binden fazla kanatlı hayvanın telef olmasına sebep olan kuş gribi olayıyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Olayın olduğu Bandırma’nın Çinge Mahallesi karantinaya alınırken, virüsün ilk olarak bölgede bulunan bir çiftlikte görüldüğü ancak görevlilerin tavuk ölümlerini saklaması ve çiftlik sahibine haber vermemesi sebebiyle hastalığın hızla yayıldığı öne sürüldü.

Virüs göçle mi geldi?


Bölgedeki karantina devam ederken, araştırmalarını devam ettiren yetkililer hastalığın ilçeye göçmen kuşlar sayesinde geldiğini düşünüyor. Hastalığın bu kadar hızlı yayılmasının sebebi olarak ise, çiftliklerde bulunan kafeslerin birbirine çok yakın olması ve havalandırma düzeneğinde bulunan sıkıntılar olarak görülüyor.

Çinge’deki bir tavuk çiftliğinin ortağıysa, “Bu iş canımızı çok fazla yaktı. Şu anda konuşulacak bir şey yok. Hastalığın engellenip yok edilmesini bekliyoruz. Yetkililer tüm tedbirleri aldı” dedi. Bu arada bölgedeki çok sayıda çiftlikten alınan numunelerin de tahlile gönderildiği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder