16 Şubat 2014 Pazar

Beyni yavaş yavaş tüketen 11 gıda

Beyni yavaş yavaş tüketen 11 gıda

Şeker  
Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere ve hafıza zayıflığına neden oluyor. Öğrenme kabiliyetini zaafiyete uğrattığı da ifade edilmekte.
Alkol
Alkolün karaciğeri iflas ettirdiği bilinmekte ancak az bilinen diğer etkisi de beyni tüketmesi. Alkol, sağlıklı düşünme yeteneğini zayıflatırken hafızayı da yavaş yavaş öldürüyor. 
Fast Food

Fast food ürünler beynin kimyasını değiştiriyor. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açmakta. Fast food ürünlerin içindeki katkı maddeleri öğrenme bozukluğu, motivasyon eksikliği ve hafıza zayıflığına da yol açıyor.
Kızarmış yiyecekler
Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasallar, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucular içerir. Bunlar hem çocuklarda hem yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açar. Kızarmış veya işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler. Bazı yağlar ise diğerlerine göre daha zararlıdır. Doğadaki en toksik ve tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edilmiştir. 
İşlenmiş veya önceden pişirilmiş gıdalar

İşlenmiş gıdalar da merkezi sinir sistemine zarar vermekte. Bu da dejeneratif beyin bozukluğuna yol açar. İleriki yaşlarda Alzheimer´a neden olur. 
Çok tuzlu gıdalar
Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Bilinmeyen şey ise tuzun içindeki yoğun sodyumun beyne de zararlı olduğu ve düşünme yeteneğini zayıflattığı.
Tahıllar
Tahılların hepsi beyin fonksiyonlarına zarar verir. Ancak bunun tek istisnası yüzde 100 tam kepekli tahıllardır. Eğer çok tahıl tüketirseniz hızlı yaşlanmanız da olasıdır.
İşlenmiş proteinler
Proteinler kas yapıcıdır. Et ise en yüksek kalitede ve en zengin protein kaynağıdır. Ancak sosis, salam, sucuk ve benzeri gıdalar gibi işlenmiş proteinlerden uzak durulmalıdır. Doğal proteinler sinir sistemini yapılandırırken, işlenmiş proteinler tam tersini yapar. Yani sinir sistemini tahrip eder. 
Trans yağlar
Trans yağlar bir çok ciddi soruna yol açar. Kalp sorunları, kolesterol ve obezite bunların en çok bilinenidir. Az bilinen ise beyne de oldukça zarar verdiğidir. Refleksleri öldürür, beyin işlevinin kalitesini düşürür. Ayrıca felç riskini de maksimum düzeye çıkarır. Alzheimer benzeri etkileri de uzun vadede ortaya çıkar. 
Yapay tatlandırıcılar
İnsanlar zayıflamak için şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanırlar. Bunların daha az kalori içerdiği doğru olsa da faydasından çok zararı vardır. Uzun kullanımlarda beyin hasarına ve zihinsel bozukluklara yol açar.                                                                                                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder