25 Şubat 2014 Salı

Tahinin Faydaları

Tahinin Faydaları

Pek çok kişi tahinin neden yapıldığını merak eder. Tahin susamın ezilerek yapılması sonucu elde edilir.

Pek çok kişi tahinin neden yapıldığını merak eder. Tahin susamın ezilerek yapılması sonucu elde edilir. Yani tahin susamın yağından yapılır. Tahin özellikle de kış mevsiminde tüketilir ancak içerisinde yer alan vitamin ve mineraller nedeni ile uzmanlar tahinin 4 mevsim yenmesi gerektiğinin altını çiziyorlar.

Tahinin ana maddesi olan susamın içerisinde yüzde otuzu aşan oranda protein bulunurken bunun yanı sıra ayrıca yüzde 55 oranında da yağ bulunuyor. Bunların yanı sıra ayrıca tahin içerisinde bol miktarda A, B, E vitaminleri ve mineral olarakta çok büyük oranlarda demir ve kalsiyum içermektedir.

Tahin içerisinde bulunan tüm bu bileşenler sayesinde etkili antioksidanlar grubunda yer alır. Bu özelliği sayesinde hücre yapılarının bozulmasını engellediği için hem kanseri engellemede hemde tedavi aşamasında bol bol tüketilmesi önerilen bir besin maddesi olarak kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra tahin kalp ve damar sertliği içinde önerilmektedir. Çünkü damar sertliğini önler ve damarlarda meydana gelebilecek tıkanmaları önlemekte fayda sağlamaktadır. Tahin pekmez ile tüketilebileceği gibi bunun yanı sıra ayrıca tek olarak ve hamur işlerinde de kullanılabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder