24 Şubat 2014 Pazartesi

Sucuğa ''süt proteini katıldığı'' iddiası



Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Yücesan, ''Süt proteininin sucuğa katılması yasak. Ancak salam ve sosis imalatında kullanılıyor'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ahmet Yücesan, et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.

Yücesan, ''Düzenlemede sucuktaki protein oranı yüzde 16 olarak belirlendi. Sucuğa süt proteini katıldığı tahlillerde belli oluyor. Bu durum ancak merdiven altı ürünlerde yaşanabilir. Bu tür suistimaller her dönemde olabilir'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder