19 Şubat 2014 Çarşamba

Mideye İyi gelen Yiyecekler

Yediğimiz yiceklere gösterdiğimiz özen aslında midemize verilen zararın önüne geçmek olarakta tabir edilebilir. Bazı yiyecekleri karıştırarak yemememiz midemizin bulanmasına ve yanmasına neden olacağı için sağlıklı beslenme konusunda tüketilmesi gereken ürünlerden bahsedeceğiz.Aşırı yağlı ve gazlı yiyecekleri tüketmemiz reflü hastalığının habercisi olabilir, Günde toplam vücudun ürettiği gaz miktarı 1 veya 2 litre olarak bilinmektedir, vücut bu biriken gazı günde 14 – 15 kere vücuttan atması gereklidir. Bu gazlar dışarı çıkmadığı taktirde karın bölgesinde şişlik ve tokluk hissi ortaya çıkardığından dolayı yemek yerken öncelik yediğimiz besinlerin gaz oluşumunda ne kadar etkili olduğunu belirlemek gerekmektedir. Bu nedenle mideye en iyi gelen yiyecekleri belirlerek besin alışkanlığımızı üst düzeye kadar ulaştırabiliriz.
Sırası ile Mideye faydalı olduğunuz düşündüğümüz sebzeler ve Yiyecekleri aşağıda maddeler halinde bulabilirsiniz.
Karnabahar
  • Haşlanmış olarak tüketildikten sonra mide asit salgılarını düzene sokan bir sebze türüdür. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılan bir besin türüdür.
Lahana
  • Doğal ülser ve gastrit ilacı olarak tanınan lahanayı ince ince doğradıktan sonra salatalarınızın içinde çiğ bir biçimde tüketebilirsiniz. Lahananın suyu ile elma suyunu karıştırarak içtiğiniz taktirde midenizde oluşan kötü sonuçlardan tamamen kurtulabilirsiniz.
Patates

  • Çiğ olarak tüketildiğinde mide yanmasını engelleyen bir yiyecektir. Eğer patates suyunu, kereviz suyu ile birlikte karıştırdığınız taktirde mideniz için rahat bir gün olabilir.
Elma sirkesi
  • Salatalarda ve gerekli besinlerde elma sirkesi kullanmanız sizlere büyük fayda sağlayacaktır.
Maden Suyu
  • Yemeklerden sonra tüketilmesi gereken Doğal asitli bir su olan bir içeçektir. Mide asitinin tamamını yok etmede kullanabilirsiniz. Aşırı kullanıldığı taktirde mide zedelenmesine tol açabilir.
Ispanak
  • Haşlayarak tüketebilirsiniz, Yapraklarını salatalarda kullanabileceğiniz bir sebze türüdür.
Zeytinyağı
  • Yemeklerde kullanılmadan çiğ olarak tüketildiğinde midede kalan yiyeceklerin süresini azaltmaktadır. Yemek yağları mideyi rahatsız etmektedir.
Baklagil
  • bioflavionid maddesi sayesinde midenin korunması oldukça güçleniyor.Bezelye,Fasülye ve mercimek gibi besinlerde bulunur.
Muz
  • Yanmayı kesinlikle önleyen bir meyve türüdür. Midenin sağlığı için günde 1 adet tüketilmesi gerekmektedir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Kızarmış ekmek
  • Midenin salgıladığı aşırı asiti kurutarak yanma hissini kesinlikle ortadan kaldırmaktadır.Bayat ekmekleri kızartarak bunu deneyebilirsiniz.
Meyankökü
  • Midededi aşırı asitlenmeyi engelleyen bir yapısı bulunmaktadır. Az sayıda tüketilmesine rağmen birçok kişi tarafından önerilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder