24 Şubat 2014 Pazartesi

Mide Ağrısı için Lifli Besinler Tüketin

Lifli besinlerin vücuda olan faydası oldukça yüksek.. Buna rağmen insanların çoğu çocukluktan başlayan ve yetişkinlik döneminde de süregelen şekilde çok az lifli besin tüketme eğilimindedirler. Oysaki vücudun alması gereken lif miktarı kadar lifli besin tüketimi, kolestrolü dengede tutar hatta düşürebilir, kan şekeri seviyesinde de sabitlik sağlamaya yardımcı olur. Günlük alınması gereken lif miktarı düşünüldüğünde vücut ne kadar lifli besinlere ihtiyaç duyuyor sorusu bizi cinsiyet ve yaş faktörüne götürür.
Vücut için zararlı olan besinleri hepimiz az çok tahmin edebiliriz değil mi.. Daha az fast-food daha fazla sebze ve meyve tüketimi.. Tabi mevsimine göre.. Tuz ve şekerin fazlasından kaçınmanız gerek.. Bunun yerine kalp dostu, vücuda faydalı besinler tüketmelsiniz..
Lifli gıdalar, sindirim esnasında gıdaların parçalanmasını sağlayan hidroklorik asidi kontrol altında tutar.. Tam tahıllı besinleri unutmayın.. Buğday, çavdar, yulaf gibi besinler tüketmeye özen gösterin.. Brüksel lahanası, havuç gibi sebzeler lifli besinlerdir, lütfen sevmesenizde yemeye çalışın.. Lifli besinler kalp krizi riskini ciddi boyutta düşürüyor.
lifli_besinler
Lifli besinler, iç organlarınızı güçlendirerek  onların daha işlevsel çalışmasına katkıda bulunuyor.. Çözünebilir lifler, kandaki kötü kolestrolü düşürmekle beraber, çözünemeyen lifler ise; mideyi ve bağırsakları güçlendiriyor.
Görüldüğü üzere lifli besinlerin faydası saymakla bitmiyor.. Günlük ihtiyacınız kadar lifli besin tükettiğinizde kendinizi daha sağlıklı hisssedeceksiniz, ve organlarınıza güç vereceksiniz..
Mide ağrısını hafifletmek mideyi sakinleştirmek için tüketeceğiniz besin grupları daha çok lifli besinler olmalı ki hem vücudunuza zarar vermemeli hem de ağrınızı dindirmeli.. Mide ağrısı geçene kadar ağır besinlerden uzak durmalı, daha çok hafif besinler tüketmelisiniz.. İhtiyacınız olansa lifli besinlerin içerisinde mevcut.. Midenizi yormayacak besinler ağrınızı daha kısa sürede geçirecektir. Yemek lokmalarını hızla değil, iyice çiğnedikten sonra yutmakta midenizin işini kolaylaştıracak yöntemlerden bir tanesi.. Mide ağrınız geçene kadar süt ve süt ürünleri tüketilmemesi de tavsiye olunuyor. Çünkü bazı bünyelerin süt ve süt ürünlerine karşı duyarlılığı işi zorlaştırabileceği gibi gaz yaparak kişinin daha fazla ağrı çekmesine de sebep olabiliyor. Bu faktörlere dikkat ettiğiniz taktirde gene de bir iyileşme sağlayamıyor ve ciddi bir durumdan endişeleniyorsanız bir hekim yardımı almalısınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder